​​

Skip Navigation LinksHMS

​​​

Historisk motorsport


Historisk motorsport handler ikke bare om at vinde, men i lige så høj grad om at ære bilen og dens historie.

Bilerne stilles der krav til, enten har bilen kørt ”den gang” (sjældent), eller også er det en kopi af en bil, der kørte i perioden. Der er moderne sikkerhedskrav (fx om styrtbøjle i bilen, seler, HANS, sæder etc.), ligesom der er strenge regler for, hvor meget man må ændre bilen i forhold til dens oprindelige motor og udseende. Desuden skal bilen ved deltagelse i de fleste historiske motorsportsarrangementer have en homologeringsattest og en vognbog, der dokumenterer bilens opbygning, for at den kan deltage.

Der deltager normalt minimum 100 biler i et arrangement, og bilerne inddeles i klasser efter alder og motorstørrelse nøjagtig, som man gjorde da bilerne var nye, så alle fra den mindste Fiat Abarth til den største Ford Mustang eller Porsche RS har konkurrenter at kæmpe med.

Der køres om DM mesterskaberne i 6 løbsweekender på FDM Jyllandsringen, Ring Djursland, Padborg Park og Ring Knutstorp i Skåne.

Herudover er der by løbene, hvor gader i København og Aarhus for en weekend forvandles til baner, som vi kender det fra det berømte Grand Prix i Monaco.


HMSLOGO.jpg
 

Team Ebbe Mortensen Alfa 45


I teamet kører vi baneløb med to ældre Alfa Romeo’er.

I youngtimer serien, hvor kravet er, at bilen skal være mere end 15 år gammel, deltager vi med en Alfa Romeo 33 fra 1983. Bilen har deltaget siden seriens start 1998 og været i familiens eje fra 1984 først som dagligbil. Vi deltager i DM mesterskaberne, som nævnt ovenfor.

Desuden råder teamet over en Alfa Romeo Alfasud, der er en kopi af de biler, der blev brugt i den Europæiske Trofeo Cup serie sidst i 70’erne. Den kan køre i 81-klassen, dvs. biler der kørte racerløb sidst i 70’erne og først i 80’erne.


Facts


Historisk motorsport er den hurtigst voksende del af motorsporten i Europa i disse år.

Det er motorløb fra en tid, hvor vi kan se forskel på bilerne, en Volvo Amazone, en Ford Escort, en Alfa Romeo, en BMW, en Porsche etc.

Alle husker dem, som bilen jeg selv havde som helt ung, eller den min far/farfar havde, da jeg var barn.

Konkurrencen og spændingen i løbet er som i moderne motorsport, men stemning og hjælpsomhed blandt deltagerne før og efter løbene er som dengang, hvor hjælpsomhed og gode relationer var i top.

Arrangementerne varierer, fra løb hvor det primært drejer sig om løbet og samværet med de forskellige teams, og hvor der er et mindre, men meget entusiastisk publikum, der har mulighed for at komme tæt på – over løb sammen med moderne motorsport i et større familiearrangement - til de historiske by løb, hvor 25.000 mennesker kommer til et kæmpe show en weekend i København eller Aarhus.